DIA goud OVpay

Blog

MakerStreet wint goud tijdens DIA's voor OVpay

Makerstreet logo

Door: Makerstreet

Geplaatst op: 7 juni 2024

Als je samen met Translink en alle Nederlandse ov-aanbieders in de trein stapt, dan kun je rekenen op een indrukwekkende eindbestemming. De samenwerking bracht ons op donderdag 6 juni een Dutch Interactive Award in de categorie service.

Een baanbrekende betaalmethode 

Waar je vroeger gebonden was aan verschillende passen voor verschillende delen van je ov‑reis, is dit na het invoeren van OVpay niet langer een obstakel. Want met OVpay kun je betalen met je betaalpas, creditcard en telefoon. En de eerste proeven met de nieuwe ov‑pas zijn net begonnen.

"De jury zag hier een zeer complexe en knappe integratie van talloze systemen en spelers. Een megaproject dat een goede voortgang kent. Verder viel de jury op dat indrukwekkend servicedesign is toegepast."

De invoering van OVpay was een baanbrekende innovatie in Nederland en heeft de manier waarop we inchecken in het openbaar vervoer radicaal veranderd. En, niet onbelangrijk, miljoenen reizigers maken er elke dag gebruik van.

Speciaal dankzij de specialisten

Zoals bij elke opdracht gingen we binnen MakerStreet op zoek naar een team van specialisten. Die vonden we bij Soda Studio (Digital Product Design, UX Design & Strategie), Milkshake Research (UX Research & Proposition Validation), Mr. Koreander (UX copy) en Unplugged (Service Design).

Zoals bij alles wat we doen, stond ook bij dit project de klant – lees de reiziger – centraal. We deden diepgravend onderzoek naar de reiservaring van verschillende groepen – waaronder mensen met een beperking, ouderen en zakelijke reizigers. 

De opgedane inzichten waren de basis voor de vernieuwde en verbeterde service. En uiteraard is de gebruiksvriendelijke interface van de hand van onze visual‑ en UX‑designers. 

Meer berichten