Fixami

Een digitale revolutie in de gereedschap-industrie.

DIGITAL COMMERCE
PROPOSITION DESIGN
fixami header

Of het nu gaat om een handhamer of een krachtige hogedrukreiniger, Fixami heeft alles wat je nodig hebt om de klus te klaren. Via hun innovatieve e‑commerceplatform en uitgebreide en exclusieve assortiment bedient Fixami zowel doe‑het‑zelvers als professionals. We hebben Fixami geholpen bij het zetten van een nieuwe standaard in een traditionele branche. Dit deden we door een geheel nieuw merk te creëren voor de hele Europese markt. Van strategie en architectuur tot visuele identiteit en website.

full screen fixami

Een nieuwe merkidentiteit

Fixami streeft ernaar om dé online leverancier van gereedschappen in Europa te worden. Enter MakerStreet. Samen gingen we aan de slag om het nieuwe merk en e‑commerce platform vorm te geven. Met zijn online winkel onderscheidt Fixami zich van de concurrentie. Als experts op het gebied van online activiteiten heeft Fixami één belangrijke overeenkomst met zijn klanten: vakmanschap. Zijn nieuwe missie "Beter maken" legt een eenvoudige maar sterke connectie met de klanten. "Creating Better" staat centraal in de nieuwe en rijke merkidentiteit van Fixami, die zich volledig richt op het online bedienen van klanten. Met een persoonlijke aanpak om zijn klanten optimaal van dienst te zijn en hen te helpen bij hun ambacht. Hiermee worden de voordelen van online benut in een traditioneel offline branche.

Fixami delivery

Van merk naar product

Naast een mooi merk neerzetten, is het optimaliseren van de gebruikerservaring in de gehele customer journey cruciaal. Maar wat willen de huidige en toekomstige klanten van Fixami nu eigenlijk? Door de doelgroep te identificeren, de gebruiksvriendelijkheid van de website te testen en het koopgedrag grondig te analyseren, hebben we ontdekt wat het meest effectief is voor de Fixami‑doelgroep. Op basis hiervan hebben we de ideale klantreis ontworpen, vanaf het eerste contactpunt tot aan de productdetailpagina, van het checkout‑proces tot aan de zoekfunctie. Bovendien hebben we het team van Fixami ondersteund bij het optimaliseren van alle marketinginspanningen. Dit begon met strategische sessies om de belangrijkste succesfactoren van hun website vast te stellen. Vervolgens hebben we geholpen bij het opzetten van een meetplan en de implementatie van de juiste tagging.

fixami

Beter Maken

Een nieuwe merkidentiteit tot leven gebracht op een vernieuwd e‑commerceplatform. Fixami is klaar om de internationale ambities te realiseren met een nieuw platform dat aan alle behoeften van professionele doe‑het‑zelvers voldoet.

fixami ipad
Fixami - Toolbox

Award-winnend design

Het resultaat mag er zijn. Het nieuwe logo werd bekroond met een European Design Award Gold.

design winner - fixami

"Bij Fixami hebben we het nieuwe merk doorvertaald naar een nieuw converterend design. Ondanks hun bestaande expertise hebben we samen extra stappen gezet in de slimme presentatie van het assortiment en het implementeren van een digitale toolbox. Vooral de implementatie van de digitale toolbox heeft de gebruikersbetrokkenheid verhoogd. Dit bewijst dat zelfs in succesvolle e‑commerce organisaties altijd ruimte is voor verbetering en innovatie."

Miriam Pfeiffer, UX Strateeg

Mogelijk gemaakt door deze agencies

Noun

Noun

Agile Professionals

Resoluut

Resoluut

Visual Design

Soda Studio

Soda Studio

Digital Product Design, UX Design & Strategie

Milkshake research

Milkshake research

UX Research & Proposition Validation

Mr Koreander

Mr Koreander

UX copy

Touchtribe

Touchtribe

Composable Commerce & Platform Development

Benieuwd naar de resultaten van deze case?

En we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wouter Lenderink Programma Manager MakerStreet

Wouter Lenderink

Programma Manager - MakerStreet

Bekijk ook andere cases

TimeMoto vierkant
TimeMoto

Digital Commerce

Proposition Design

spaces overview
Spaces

Digital Commerce

Digital Transformation

Proposition Design

Dott overview
Dott

Design

Operational Acceleration

Proposition Design