TimeMoto

Een nieuwe digitale positionering, strategie en visuele identiteit voor werelds snelst groeiende speler in tijdmanagement-oplossingen.

DIGITAL COMMERCE
PROPOSITION DESIGN
Timemoto groot

TimeMoto is een vooraanstaand bedrijf dat gespecialiseerd is in geavanceerde tijdsregistratie‑oplossingen. Ze bieden innovatieve hardware en software waarmee organisaties efficiënt de werktijd van hun medewerkers kunnen bijhouden, beheren en optimaliseren. TimeMoto's technologieën helpen bedrijven om kosten te besparen, de nauwkeurigheid van tijdregistratie te verbeteren en de productiviteit te verhogen.

TimeMoto full screen

Een Nieuwe Identiteit

TimeMoto zocht een partner bij het creëren van een eigen identiteit en digitale strategie voor de realisatie van een modern e‑commerce platform. Om klanten de mogelijkheid te bieden kennis te maken met de producten van TimeMoto, deze te bestellen en in te loggen op het cloudplatform waarin personeels‑ en urenbeheer plaatsvindt.

TimeMoto tablet

Een Eigen Verhaal

De visuele identiteit van TimeMoto is opnieuw gerealiseerd. Om een gevoel van continuïteit en eeuwigheid van tijd te symboliseren, werden merkpatronen gecreëerd. Een merkpatroon is een visueel element dat doelbewust is ontworpen om de visuele identiteit van het merk te versterken en te verankeren. Deze patronen, geïnspireerd door de uurmarkeringen van analoge klokken, werden toegepast in verschillende aspecten van het merk, van digitale toepassingen tot verpakkingen en campagnes. We brachten het merk tot leven op hun nieuwe website. Een headless‑architectuur op basis van het Bigcommerce e‑commerce platform en Storyblok CMS is toekomstbestendig en stelt de organisatie in staat gemakkelijk nieuwe storefronts uit te rollen in nieuwe landen, zonder dat dit effect heeft op de achterliggende systemen. Groei zonder complicaties dus. 

timemoto

"De keuze voor een headless oplossing geeft ons veel flexibiliteit, nu en in de toekomst."

Judith Brugman (TimeMoto), International Head of Marketing bij TimeMoto

Resultaten in tijd

Uiteindelijk draait alles om de nieuwe visuele identiteit en het platform. TimeMoto profileert zichzelf hiermee als het meest design‑ en productgerichte bedrijf in de sector. Het merk tilt het bedrijf en zijn producten naar een hoger niveau door een emotionele band met klanten te smeden, in plaats van alleen maar functioneel te zijn. Hierdoor ontstaat een sterk gevoel van merkvoorkeur. 

TimeMoto

"We creëerden een merkpositionering die balanceert tussen kalmte, warmte en technische perfectie.Allemaal gebaseerd op het concept van tijd. Dat vormt de kern van TimeMoto's nieuwe merkpositionering: Time for Clarity. Vervolgens brachten we het tot leven in elk aspect van het merk. Onrust en complexiteit maken plaats voor structuur en transparantie."

Rory de Graaf, Managing Partner

Mogelijk gemaakt door deze agencies

Resoluut

Resoluut

Visual Design

Touchtribe

Touchtribe

Composable Commerce & Platform Development

Soda Studio

Soda Studio

Digital Product Design, UX Design & Strategie

Mr Koreander

Mr Koreander

UX copy

Benieuwd naar de resultaten van deze case?

En we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Jasper Olieroock

Jasper Olieroock

Managing partner

Bekijk ook andere cases

Fixami vierkant
Fixami

Digital Commerce

Proposition Design

spaces overview
Spaces

Digital Commerce

Digital Transformation

Proposition Design

Dott overview
Dott

Design

Operational Acceleration

Proposition Design