Fugro

Drie doelgroepen, één website: Fugro's global platform op maat.

DIGITAL COMMERCE
DIGITAL TRANSFORMATION
PROPOSITION DESIGN
Fugro_header_1

Fugro, een wereldwijd bedrijf en specialist op het gebied van geodata, heeft ambitieuze plannen in de wereld van duurzame energie. Zoals bijvoorbeeld bijdragen aan het veilig en efficiënt bouwen van offshore windmolenparken. Met een aanwezigheid in 60 landen en een team van ongeveer 11.000 medewerkers, speelt Fugro een cruciale rol in de overgang naar duurzaamheid. We bundelden onze krachten op het gebied van strategie, design, development en marketing om Fugro te ondersteunen in deze transitie.

Weg met complexiteit en informatie overload

Fugro zocht een partner voor de strategie, het ontwerp en de ontwikkeling van hun nieuwe corporate website. Het oude platform was te complex en stond vol met overbodige informatie, waardoor bezoekers moeite hadden om te vinden wat ze zochten. Dit resulteerde in een frustrerende gebruikerservaring en had een negatieve invloed op de perceptie van het merk.

fugro-expert

Van homepage-centric naar journey-centric

Om de aandacht van de doelgroep vast te houden, hebben we voor elke doelgroep ((toekomstige) klanten, sollicitanten en investeerders) een eigen journey gemaakt, rekening houdend met hun unieke behoeften. Dit bracht een verschuiving teweeg van een homepage‑gerichte aanpak naar een focus op de customer journeys.

In nauwe samenwerking met het Fugro‑team ontwikkelden we een gedeelde visie en creëerden concepten voor zowel het 'product' als het 'merk'. We zetten een flexibele technologiestack op met onafhankelijke, modulaire componenten. Dit stelde ons in staat om de beste componenten voor elke functie te kiezen en te anticiperen op toekomstige behoeften.

Fugro_investor_pages
Fugro_employer

Navigeren naar succes

De nieuwe website van Fugro weerspiegelt de kernwaarden van het bedrijf en biedt een uitgebreide ervaring voor alle doelgroepen. Het resultaat is een platform met een krachtig verhaal en heldere visie, dat mensen aantrekt en aanmoedigt om de mogelijkheden van Fugro te verkennen. Gebruikers kunnen op verschillende pagina’s starten en dankzij de verschillende journeys wordt elke groep begeleid in hun reis met boeiende content en uitgebreide informatie. Dit noemen we cross‑linking. Gebaseerd op data‑gedreven conversie om het platform continu te verbeteren op basis van gebruikersgedrag. Met als uiteindelijke doel een moeiteloze klantreis die elke bezoeker naar de juiste bestemming leidt.

"We hebben de nieuwe corporate strategie van Fugro vertaald naar een websiteconcept dat inhoudelijk en visueel aansluit bij hun wereldwijde ambities en energietransitie. Deze succesvolle samenwerking omvat strategie, design, techniek en marketing, met als resultaat  een gestructureerd platform dat een vlotte toegang biedt tot contactmogelijkheden."

Lennart Bruger, Design Lead

Mogelijk gemaakt door deze agencies

Touchtribe

Touchtribe

Composable Commerce & Platform Development

Saxum

Saxum

Front-end Development & UX Design

Soda Studio

Soda Studio

Digital Product Design, UX Design & Strategie

Resoluut

Resoluut

Brand Design & Art Direction & Visual Design

Benieuwd naar de resultaten van deze case?

En we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Rein van Strien Client PartnerMakerStreet

Rein van Strien

Client Partner - MakerStreet

Bekijk ook andere cases

TimeMoto vierkant
TimeMoto

Digital Commerce

Proposition Design

Fixami vierkant
Fixami

Digital Commerce

Proposition Design

spaces overview
Spaces

Digital Commerce

Digital Transformation

Proposition Design