Intergamma

Eén strategie. Oneindige mogelijkheden.

DIGITAL COMMERCE
DIGITAL TRANSFORMATION
PROPOSITION DESIGN
Case - Header Intergamma MakerStreet

De handpalm van een klusser is misschien wel de belangrijkste tool die er is. Tijdens het klussen, maar ook als bestemming waar de beste mogelijke mobiele klantbeleving moet plaatsvinden. Maar wat als deze er nog niet is? Juist. Dan is het tijd voor een digitale transformatie. En dat is precies wat we samen met Intergamma hebben gerealiseerd.

Intergamma is het moederbedrijf van GAMMA Nederland, GAMMA Belgie en Karwei. Met ruim vierhonderd winkels is het bedrijf de grootste leverancier van doe‑het‑zelf producten in de Benelux. Een enorme operatie die een excellente én efficiënte mobiele klantervaring verdient.

De omnichannel beleving van de klant verbeteren

Met een continue stijging van bestellingen via mobiel werd snel duidelijk dat Intergamma de gewaardeerde, positieve winkelbeleving ook beschikbaar moest maken in de handpalm van de klant. Van compleet assortiment en inspireren door thema’s, tot het activeren door actuele acties en folders. Uitgangspunt van deze digitale transformatie: efficiënter beheren en effectiever doorontwikkelen van de e‑commerce omgeving en mobiele apps voor alle merken van Intergamma. Resultaat: de omnichannel beleving van de klant sterk verbeteren.   

5
Case Intergamma - Square

De klus journey als uitgangspunt

Op basis van interviews, locatiebezoeken en het in kaart brengen van verschillende klus‑ en doe‑het‑zelf activiteiten ontwikkelden we een klus journey. Deze journey bestaat uit zes stappen en is van toepassing op iedere denkbare klus. Op basis van die reis richtten we de mobiele touchpoints in.

Case Intergamma MakerStreet screenshot app

1 code base. 1 design system. 6 apps.

Efficiënter beheren en effectiever doorontwikkelen; dat was het doel. Daarom ontwikkelden we voor GAMMA en Karwei één code base en design system voor hun e‑commerce platform en mobiele apps. Om beide proposities van GAMMA en Karwei te ondersteunen, kreeg iedere app z’n eigen features. Van personalisatie bij GAMMA tot inspiratie en visualisatie bij Karwei. We herschreven alle mobiele apps in React Native en ontwikkelden een design system waarbinnen ieder merk zijn eigen unieke uitstraling behield. Met de apps kunnen klanten o.a. profiteren van kortingscoupons, producten in de bouwmarkten scannen, uitgebreide informatie bekijken én zien welke Gamma‑ of Karwei‑vestiging het dichtst in de buurt is, inclusief de voorraden. 

Case Intergamma - Big

Personaliseren met GAMMA. Visualiseren met Karwei.

Om beide proposities van GAMMA en Karwei te ondersteunen, kreeg iedere app z’n eigen features. Van personalisatie bij GAMMA tot inspiratie en visualisatie bij Karwei.

Case intergamma - Rectangle 2

Een tevreden klant, voor Intergamma en MakerStreet.

Dagelijks profiteert die doe‑het‑zelver van de digitale transformatie die we samen met Intergamma hebben gerealiseerd. En daar gaat het natuurlijk om. Maar voor ons is het ook belangrijk dat onze opdrachtgever tevreden is met onze aanpak en het resultaat. Frank van Polanen, Head of Product bij Intergamma in Wageningen vertelt er het volgende over: “Door de agile manier van werken en de aanpassingen die zijn gemaakt, mede op basis van de feedback van testpanels, is het eindresultaat boven verwachting."

Klant blij. Wij blij. 

mobile icons construction background Intergamma gamma karwei brand experience app-LR

"Samen met MakerStreet hebben we de Intergamma‑apps ontwikkeld met validatie van eindgebruikers. Elk onderdeel werd voorafgegaan door een prototype en getest door tevreden testpanels. MakerStreet hielp ons bij het vinden van geschikte respondenten, een dwarsdoorsnede van onze klanten. Met hun agile aanpak en aanpassingen op basis van feedback overtrof het eindresultaat onze verwachtingen."

Frank van Polanen, Head of Product bij Intergamma in Wageningen,

Mogelijk gemaakt door deze agencies

Elements

Elements

Digitale Strategie & App Development

Soda Studio

Soda Studio

Digital Product Design, UX Design & Strategie

Resoluut

Resoluut

Brand Design & Art Direction & Visual Design

Mr Koreander

Mr Koreander

UX copy

Benieuwd naar de resultaten van deze case?

En we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Jasper Olieroock

Jasper Olieroock

Managing partner

Bekijk ook andere cases

TimeMoto vierkant
TimeMoto

Digital Commerce

Proposition Design

Fixami vierkant
Fixami

Digital Commerce

Proposition Design

spaces overview
Spaces

Digital Commerce

Digital Transformation

Proposition Design