Case - Header Schiphol MakerStreet

Schiphol

Reiservaringen verbeteren met creatieve innovatie

De security check is bepalend voor de reiservaring. Zo weet ook Schiphol; een van de drukste luchthavens van Europa. Daarom zochten onze agencies Unplugged en Makerlab naar manieren om reizigers soepeler en met een glimlach te laten vertrekken.

digital Transformation
innovation
Schiphol - Square DEF

Mogelijk gemaakt door deze specialisten

Binnen deze case leverden onze agencies service design en innovation design.

Unplugged

Service Design

Makerlab

Experiment Design

Schiphol - Full Width DEF

In co-creatie naar een nieuwe innovatie workflow

Innovatie is niet statisch. Daarom hebben we met het Passenger Experience team van Schiphol een nieuwe workflow voor innovatie ontwikkeld. Met als basis een interactieve online omgeving waarin iedereen binnen de organisatie op elk moment snel antwoord vindt op vragen over het innovatieproces.

Schiphol - Reactangle DEF

Onderzoeken, experimenteren, innoveren

Door het observeren van reizigers en het stellen van vragen verzamelden we inzichten. Wat zijn de behoeften van een zakenreiziger in vergelijking met die van een gezin op vakantie? Wat verwachten ze van de security-procedures en hoe kunnen we hun gedrag beïnvloeden? Deze inzichten vormden de basis voor onze experimenten.

Schiphol - Big DEF

Een woord van onze specialisten

“Een iteratief innovatieproces laat zich lastig landen vanuit een presentatie. Ik ben daarom blij dat we een interactieve online omgeving hebben gemaakt. Zo hebben we een centrale plek gecreëerd die eenvoudig up-to-date te houden is en door iedereen gebruikt kan worden.”

MS-Foto-Priscilla

Priscilla Huang

Strategic Lead

Nieuwe human-to-human oplossingen

We ontwikkelden de Security Assistant; een medewerker die instructies geeft in de aanloop naar de security-check. Een ander concept was de Family Lane; een speciale wachtrij met extra aandacht voor families met kleine kinderen. In een derde experiment, Bagage Behavior, hebben we behavioral design toegepast om het gedrag van reizigers te beïnvloeden met custommade bestickering op de vloer, wat ervoor zorgde dat het bagageproces soepeler verliep en minder stressvol was.

Schiphol - Rectangle 2 DEF

Benieuwd naar de resultaten van deze case?

"Snel en efficiënt nieuwe proposities ontwikkelen met gevalideerde producten en opvallende verhalen. Dat is wat we doen."

Roderick Martens

Roderick Martens

Managing partner

Laat een bericht achter

En we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer cases